Börja rida

När du börjar rida hos oss försöker vi placera dig i en grupp utifrån den kunskapsnivå du själv har. Du måste vara medlem i Föreningen Linde Ridskola för att ta del av vår verksamhet. Medlemsavgiften betalas per kalenderår.

I samband med att du kommer första gången ber vi dig fylla i en blankett med namn, telefonnummer och adressuppgifter, gärna även e-postadress. Detta för att vi ska kunna komma i kontakt med dig om något skulle inträffa så att vi måste göra förändringar. Det är viktigt att du fyller i hela ditt personnummer med de fyra sista siffrorna. Detta måste läggas in i vårt medlemsregister så att du kan få förbundets tidning "Häst och ryttare".

Ridavgiften betalas 2 gånger per termin och betalas i förskott.

Vi har ingen ridning på storhelger/röda dagar som till exempel jul, nyår, påsk och pingst.

Låt tiden i stallet bli en stund med lugn och ro och avkoppling. Oftast har du själv ansvaret för att göra i ordning din häst till lektionen, som barn får du hjälp tills du kan själv. Tänk på att du måste ha tid att göra iordning din häst, borsta, sadla och tränsa. Även efter lektionen behövs tid för att sadla av, borsta.

Ibland kan det förekomma att elever rider lektion på sin privata häst. Detta görs efter samråd med instruktören.

Vid ridning på ridskolan är några saker man bör tänka på när det gäller ryttarens klädsel.

• Sko eller stövel ska ha klack.
  • Hjälmen ska vara av godkänd modell och rätt anpassad (hjälmar finns att låna).
  • Halsduk får ej bäras, liksom tröja, jacka eller väst med luva. Jackor och västar ska vara knäppta.
  • Vid hoppning ska ryttare under 19 år bära skyddsväst (västar finns att låna).
  • Vid avtagande av kläder bör ridläraren alltid hålla i hästen.

Om du vid något tillfälle inte kan rida under din lektion har du rätt att rida igen, förutsatt att du senast kl 12.00 samma dag som din lektion meddelat frånvaron till Mimmi Lindström på tfn: 070-212 40 45 (sms går bra). Igenridning sker vid speciella tillfällen, dessa tillfällen anslås i stallet.

Uppdaterad: 23 APR 2018 18:06

hooks logga